• SKVELÝ DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

          • Tento týždeň sme sa s deviatakmi zúčastnili DOD na SOŠ hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch. Pedagógovia a žiaci danej strednej školy nás srdečne privítali a veľmi pútavo poinformovali o možnostiach štúdia na ich škole, o certifikovaných kurzoch, ktoré absolventom školy rozšíria možnosti uplatnenia v praxi, o benefitoch duálneho vzdelávania a pod.. Okrem zaujímavého výkladu zamestnancov školy, si naši žiaci mohli vyskúšať i degustáciu vína - resp. vody,  s prihliadnutím na aspekty potrebné pre someliérstvo a mnohé iné praktické zručnosti. Zároveň si mohli pochutnať na cukrárenských výrobkoch, ktoré zhotovili žiaci SŠ počas praktického vyučovania. Deň otvorených dverí sme si veľmi užili.

            Ďakujeme! 

            Mgr. Eva Vaďovská – vých. a kariér. por., šk. špec. ped.                 

          • Poznávací zájazd Nemecko-Rakúsko

          • Počas tretieho dňa si nadšenci futbalu prišli na svoje. Navštívili sme Allianz Arenu, na ktorú sme sa všetci veľmi tešili. V múzeum sme si pozreli fotky športovcov, dresy či rôzne trofeje. Po prehliadke sme sa presunuli do historického centra Mníchova. Uchvátil nás svojou veľkoleposťou. 

            Salzburg- Hellbrunn- 4.deň
            Pozreli sme si vodné atrakcie, navštívili mùzeum a presunuli sme sa do centra rodného mesta Mozarta, Salzburgu. Krásne slnečné počasie nám znásobilo zážitok tohto  mesta. Prežili sme nezabudnuteľné 4 dni 😊

          • Turistický krúžok

          • Včera sme s našimi malými turistami zavítali do malebnej obce Budmerice, okres Pezinok. Už pri výstupe z autobusu náš očaril prekrásny Budmerický kaštieľ, v ktorom sme absolvovali aj prehliadku s historickým výkladom. Kašteľ je umiestnený v strede veľkého lesoparku, odkiaľ vedie viacero turistických chodníčkov. My sme si vybrali tej najdlhší okruh, ktorý mal približne 5, 5km. Deti to bez väčších problémov zvládli a popri ceste si urobili veľa krásnych fotografií. Domov sme sa vrátili troška unavení, ale s úsmevom na tvári, pretože les je liekom na dušu.

            p.uč.Micsinaiová a p.uč.Bresťák

          • Poznávací zájazd Nemecko-Rakúsko - 1.deň

          • 22.10.2023 sme v skorých ranných hodinách vyrazili na vytúžený a dlhoočakávaný zájazd. A dobrodružstvo začalo! V Rakúsku sme navštívili mesto Gmunden, ktoré je známe svojou keramikou, ale aj salzburgské jazero Traunsee a Schlossort. Farebná jesenná príroda len podčiarkovala nádheru tohto miesta. Ďalšou zastávkou bolo 3.najväčšie mesto Bavorska, Augsburg. Uchválit nás Augsburger Dom, radnica s výhliadkovou vežou Berlach a v neposlednom rade i Fugerei- 1. sociálne byty na svete. Vypočuli a videli sme kùsok histórie. 
            Po prehliadke mesta sme dorazili do hotela a ukončili deň typickou bavorskou večerou a dezertom. 
            1. skvelý deň je za nami a tešíme sa na pondelok LEGOLAND !!!

          • Halloweenska diskotéka

          • 2. ročník Halloweenskej diskotéky bol opäť skvelou príležitosťou ako sa zabaviť s našimi rodičmi, priateľmi i kolegami. Nevyhnutnou súčasťou každej správnej halloweenskej párty sú aj kostýmy. O tie nebola ani tento rok núdza. Veď posúďte sami.

            K  dobrej zábave patrí hudba a tanec. O to sa postaral náš rodič,  priateľ školy a každoročný sponzor DJ Igor. Náš program spestrili tanečníci z  MAG Dance School pod vedením pani vychovávateľky Mirky Antalecz.

            Pôžitok z jedla nám zabezpečili pani kuchárky z našej školy a z pitia barman Boris. Dobrú zábavu a veselosť podporila i polnočná tombola, do ktorej naši sponzori prispeli pestrými cenami.

            Opäť nechýbali zaujímavé súťaže a vyhodnotenie najkreatívnejších  masiek.

            Naše poďakovanie patrí i ďalším sponzorom  - p. Kosztolányimu, p. Vrabčekovej i p. Horváthovi a v neposlednom rade i našim drahým kolegyniam Tünde Valachovej, Marike Žikavskej, Vierke Porubskej a Nórike Vargovej, ktoré majú na svedomí celú organizáciu a výzdobu dnešného večera, a všetkým, ktoré im pomáhali.

            Ďakujeme za spoluprácu i pani riaditeľke Strednej odbornej škole stavebná, p. Kataríne Törökovej a p. Dudekovi, za poskytnuté priestory a pomoc pri organizácii halloweenskeho večera.

            Verím, že všetci budú v dobrom spomínať na 2. ročník HALLOWEENSKEJ DISKOTÉKY.

          • Týždeň zdravej výživy – 2. stupeň

          • Okrem ochutnávok v jedálni (nátierky, ovocie, zelenina, jahodový mliečny kokteil, bylinkový čaj, med, cereálne tyčinky) sme sa o zdravej výžive učili prostredníctvom kvízov na kahoote na hodinách biológie a angličtiny; deti boli vyzvané nosiť si čo najzdravšie desiate.

            V spolupráci s našou pani zdravotníčkou sme na hodine biológie v piatackých triedach predstavili tému zdravej stravy, so zameraním na zdravé semienka a za studena lisované oleje. Žiaci prispeli množstvom postrehov z vlastného života a veľký príliv otázok nás uistil, že im je táto téma blízka. Koniec hodiny sme "okorenili" malou ochutnávkou zdravých jednohubiek - boli sme prekvapení, koľkým žiakom panenský olej v kombinácii so semienkami chutil - niektorí si vyžiadali viacnásobný prídavok :)

          • Týždeň zdravej výživy v ŠKD🌞

          • Zdravá strava - chrumkavá zeleninka, šťavnaté ovocie, čerstvý vzduch sú základom zdravia a dôkazom usmiatych a spokojných detí v ŠKD🌞. 🍏🍇🍌🍈🍉🍐

            Vych. ŠKD Slniečko🌞
             

          • Týždeň zdravej výživy na Hradnej

          • Týždeň zdravej výživy organizujeme na našej škole pravidelne. Pripomíname si zároveň aj 16. október - Svetový deň výživy.

            Cieľom projektu je podporiť u žiakov zdravý životný štýl, viesť ich k zdravej výžive a správnej životospráve.

            Počas týždňa sme s deťmi realizovali rôzne aktivity a workshopy k jednotlivým tematickým dňom. Pripravili sme si krásnu výstavku ovocia a zeleniny.

            Deti mali možnosť ochutnať čerstvú zeleninu a ovocie, ktoré si mohli očistiť a nakrájať. Nechýbalo ani netradičné ovocie, ako mango, hurmikaki, granátové jablká, či figy.

            Počas mliečneho dňa si vychutnávali výborný jahodový kokteil a rôzne druhy syrov. Veľmi im chutil zdravý bylinkový čaj, rôzne orechové plody, či jedlé semienka.

            Naši kamaráti zo 7. ročníka, Martinka Šimová a Lukáško Oboňa, porozprávali deťom zaujímavosti zo života včiel a ukázali im rôzne pomôcky pre včelárov. Toto rozprávanie si deti osladili ochutnávkou včelieho medu.

            Za realizáciu tohto týždňového projektu patrí poďakovanie vedeniu školy, vedúcej školskej jedálne, pani kuchárkam a skvelým kolegyniam za pomoc a spoluprácu.

            Mgr. Zuzana Mazúchová, koordinátorka projektu

          • 🌞Exkurzia ŠKD v Dome ľudového bývania Veľké Lovce🌞

          • Dnes sme s deťmi navštívili krásne zrekonštruovaný hlinený gazdovský dom vo Veľkých Lovciach. Slúži ako malé súkromné múzeum približujúce svojim návštevníkom ako sa žilo a bývalo za starých čias nielen v obci Veľké Lovce, ale aj v požitavskom regióne. Okrem pôvabných obytných izieb, kuchynky, pitvora a ďalších miestností v ňom návštevník uvidí vystavené tradičné pracovné nástroje, keramiku či ľudové výšivky. Dom ľudového bývania vznikol vďaka iniciatíve p. Jozefa Galbavého. Zaujímavosťou tohto múzea je, že  od septembra 2021 bolo vyhlásené za národnú kultúrnu pamiatku. Úsmevy a spokojnosť na tvárach detí nás sprevádzali počas celého výletu. Ďakujeme pánovi Galbavému za srdečné privítanie, za láskavú starostlivosť a trpezlivosť počas celej prehliadky Domu ľudového bývania. ♥ 
             

            Vych. Danka Jančeková, Saška Varagyová 
            IV. a V. oddelenie

    • Kontakty

      • Základná škola, Hradná 22, Nové Zámky
      • Hradná 22 Nové Zámky Slovakia
      • Sekretariát 035/6416057
      • PaedDr. Marta Bystrická martabystricka@hradnanz.onmicrosoft.com
      • Riaditeľka školy: 035/6416066
      • Riaditeľka školy: 0901 702 328
      • 36110728
      • Školská jedáleň 035/6416056
      • Ekonómka 035/6416067
      • Výchovný poradca 035/3810070
      • Špeciálny pedagóg 035/3810063
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje