• Vyhodnotenie súťaže o "Najštýlovejšiu 🎃"

          • Posledný školský deň pred jesennými prázdninami prebehlo vyhodnotenie súťaže o ,,Najštýlovejšiu tekvicu,,. Do súťaže sa zapojili žiaci 5. a 6.ročníka. Najtvorivejšou triedou sa stala 5.A s najväčším počtom tekvíc. Žiaci si zo súťaže odniesli diplomy a vecné ceny. Všetky tekvice boli jedinečné a štýlové. Fantázii sa medze naozaj nekládli,žiaci preukázali svoju kreativitu.

            Všetkým žiakom,ktorí sa do súťaže zapojili, ďakujeme. 

            Ped.asistentky D.Bajzíková, M.Malá

          • 👻💀🎃Halloweenske hodiny vo štvrtok👻💀🎃

          • Na angličtine sme si deň pred prázdninami skrášlili hodiny rôznymi aktivitami viažucimi sa na americký sviatok pred Sviatkom všetkých svätých. V 8.A sme začali čítaním strašidelného príbehu a kto čítal dobre s porozumením, dostal úplne nestrašidelnú jednotku. Pokračovali sme obľúbeným kahootom, kde si ôsmaci zvolili mená súvisiace s Halloweenom. Záver hodiny patril počúvaniu hrôzostrašných zvukov: deti si ich zapisovali podľa vlastnej identifikácie a ak majú záujem ešte o jednu nestrašidelnú „1“, napíšu podľa zvukov počas prázdnin príbeh.

            S piatakmi v 5.B sme značnú časť hodiny venovali slovnej zásobe – pravdaže halloweenskej – a to prostredníctvom brainstormingu, binga a hier na interaktívnej tabuli, kde si rozvíjali aj pohotovosť a pamäťové schopnosti.

            So 7.C sme sa zahrali na Addams Family: zopakovali sme si mená členov tejto naozaj vydarenej rodiny, siedmaci ich následne vyfarbovali podľa ľubovôle a naučili sa aj ich chytľavú pesničku. Mimochodom, najťažšie bolo zostať vážnymi...

            V 8.C sme to zobrali „duchovne“ – zahrali sme sa s vystrihovaním duchov a s pesničkou Ghostbusters, ktorú deti síce nespievali, ale o to lepšie sa pri nej zabavili 😊

            Ani na biológii sme si nedali pokoj od Halloweenu - siedmaci, ktorí sa učia o stavovcoch, sa prostredníctvom kahootu dozvedeli veľa zaujímavého o strašidelných zvieratách a ôsmaci učiaci sa o rastlinách sa zoznámili s naozaj zvláštnymi rastlinami.


            Prajeme každému oddych počas prázdnin a nezabudnite: ak zbadáte niečo divného vo vašom susedstve, zavolajte krotiteľov duchov 😉

          • 👻Halloweenska diskotéka pre ročníky 5 – 6👻

          • 26. októbra sa opäť na 2. stupni strašilo!

            Piataci a šiestaci sa zabávali a tancovali na strašidelnej halloweenskej diskotéke. Program bol pestrý a deti sa dosýta vybláznili. Okrem tanečných aktivít sme vyhodnocovali aj masky detí. Mali sme rôzne kategórie, pričom v porote boli aj samotní žiaci. O vyvrcholenie zábavy a napätia sa postarala tombola, v ktorej bolo naozaj veľa pekných cien. Deti dostávali odmeny aj počas celej diskotéky a objavili sme aj najlepšiu tanečnicu a najlepšieho tanečníka našej párty. Sme radi, že deti s nami strávili toto popoludnie a veríme, že sa takto „hrozivo“ zabavíme aj o rok. O našej zábave svedčí aj fotogaléria. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii diskotéky, ale aj zúčastneným.

            p. uč. Kucharovič-Dibusová, Micsinaiová

          • LÁSKA, Z LÁSKY, K LÁSKE, PRE LÁSKU, O LÁSKE, S LÁSKOU...

          • LÁSKA, Z LÁSKY, K LÁSKE, PRE LÁSKU, O LÁSKE, S LÁSKOU...

            Toto slovo sa dnes skloňovalo vo všetkých pádoch. Marína a Andrej Sládkovič a ich skutočný ľúbostný príbeh našim ôsmakom uštedrili naozaj silnú lekciu. Prekvapivá, pôsobivá, originálna, technicky dokonale zvládnutá interpretácia spojená s množstvom zaujímavých atrakcií... Toto všetko počas jedného obyčajného hmlistého pondelka a návštevy Banky. Nie obyčajnej, do ktorej si chodíme ukladať a vyberať peniaze a jej trezor je pre nás tabu. Trezor tejto Banky nás privítal s otvoreným náručím. Tu si totiž ľudia ukladajú najdôležitejšiu súčasť svojho života, ktorá nikoho nestojí žiadne peniaze – LÁSKU.

            Naši ôsmaci (z VIII.A a VIII.B) sa dnes o tom presvedčili na vlastné oči. Prechádzali sa po banskoštiavnických uliciach, po ktorých sa niekedy prechádzal i Sládkovič s Marínou. A výsledok? Záhadne a nepochopiteľne sme sa všetci zhodli na tom, že Sládkovič mal pravdu. Naozaj existujú dve fajty ľudí. Tí, ktorí v Štiavnici doposiaľ neboli  a tí, ktorí sa do nej zamilovali ako on do svojej Maríny. Do ktorej fajty patríte vy?

          • Školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry

          • Slovenčina – náš rodný jazyk... Každý z nás ju denne nevyhnutne používa. Vďaka nej sa dorozumievame, utvárame alebo si utvrdzujeme   vzájomné vzťahy. Považujeme ju za jazyk, ktorý ovládame, v ktorom nemusíme rozmýšľať nad slovíčkami ako v cudzích jazykoch. A predsa nám vie dať zabrať!

            13. a 14. októbra 2022 sme mali možnosť presvedčiť sa o tom i my, účastníci školského kola Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

            Všetkému predchádzala naša poctivá príprava. Donedávna bol online test tou najhoršou formou skúšky. Oveľa náročnejšou časťou OSJL  je však  transformácia textu  a ústny prejav na zadanú tému. Tie boli naozajstnou výzvou pre každého z nás. So všetkými troma časťami sme sa popasovali  a tu je zoznam najúspešnejších z nás:

            1. miesto: Emma Kádarová (IX.B) úspešná riešiteľka + postup do okresného kola
            2. miesto: Andrej Bólya (IX.B) – úspešný riešiteľ
            3. miesto: Tamara Brenková (VIII.D) – úspešná riešiteľkaHana Sedmáková (VIII.B) – úspešná riešiteľka
            4. miesto: Daniela Svrčeková (IX.B) – úspešná riešiteľka

            Úspešným riešiteľom srdečne blahoželáme a Emme želáme veľa chuti a síl do ďalšej práce. Držíme Ti palce v okresnom kole OSJL, Emma!!

             

            Spolubojovníci  v školskom kole OSJL a vyučujúce SJL

          • 👻Halloweenska diskotéka pre ročníky 7 – 9👻

          • 25. október bol u nás v škole skutočne strašidelný! Halloweenská diskotéka privítala našich siedmakov, ôsmakov a deviatakov, ktorí ukázali, že slovo „zábava“ im vôbec nie je cudzie.

            Vyše trojhodinovú diskotéku odštartoval balónový tanec, pri ktorom sme si precvičili svoju ohybnosť ale i schopnosť spolupracovať. O kultúrny program sa postarali žiaci pod vedením pani učiteľky O. Matejčuk, ktorí na hodinách hudobnej výchovy nacvičili pravý halloweenský tanec. Nemohla chýbať ani tombola plná lákavých cien a kreativitu zúčastnených sme ocenili aj v súťaži o najlepšiu masku. Vďaka výbornej hudbe, ktorú nám púšťal pán dídžej Igor Czuczor, sme mohli udeliť i cenu za najlepší tanečný výkon večera.

            Pri tematickej fotostene vznikli stovky fotiek zachytávajúce tieto krásne momenty, veď sa presvedčte sami!

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali na organizácii diskotéky, ale aj zúčastneným a osobitne pánovi Igorovi Czuczorovi.

            M. Muránska a V. Kosztolányiová

          • 👻Halloween na Hradnej pre ročníky 1 - 4👻

          • Možno blúznim, možno nie,

            no práve sa prechádza duch popri mne.

            Všetci sa bojte a majte strach,

            veď uvidíte, že o chvíľu z Vás bude len sivý prach...

            Tento sviatok duchov a strašidiel je u detí z roka na rok obľúbenejší. Tak prečo im nedopriať aspoň raz v roku niečo tajomné, bláznivé a strašidelné.

            V stredu 26. októbra našu školu ovládli strašidlá, ježibaby, strigy, čarodejnice, duchovia a rôzne príšery.

            Ožili kostlivci, krvavé nevesty, pavúčie ženy, tekvičiaci, zombíci, strigy a všakovaké strašidlá či postavy z hororov. Napriek tomu sa školou ozýval smiech, zábava, radosť aj hudba.

            Skvelý Halloweensky večer bol plný zábavy, súťaží a maškŕt.

            Nezabudli sme oceniť aj najkreatívnejšie masky a najpočetnejšia trieda dostala sladkú odmenu.

            Úžasný program sme ukončili lampášovým pochodom až na Hlavné námestie. Cítili sme sa super, už teraz sa tešíme na ďalší rok!

    • Kontakty

      • Základná škola, Hradná 22, Nové Zámky
      • Hradná 22 Nové Zámky Slovakia
      • Sekretariát 035/6416057
      • PaedDr. Marta Bystrická martabystricka@hradnanz.onmicrosoft.com
      • Riaditeľka školy: 035/6416066
      • Riaditeľka školy: 0901 702 328
      • 36110728
      • Školská jedáleň 035/6416056
      • Ekonómka 035/6416067
      • Výchovný poradca 035/3810070
      • Špeciálny pedagóg 035/3810063
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje