• Striebro, bronz a postup v biológii

          •  

            Šiestaci (spolužiaci) Martina Šimová a Lukáš Oboňa nás úžasne reprezentovali na okresnom kole zoologickej časti biologickej olympiády kategórie E: Martinka získala tretie miesto a Lukáš dokonca druhé – postupové 😊 .  Budeme mu držať palce na krajskom kole 16.5. v Nitre.

             

            Ďakujem obom za ich svedomitú prácu, Z. Valkusová

             

          • VYBÍJANÁ🤾‍♀️🏐

          • 28.4. sme odohrali semifinále vo vybíjanej. Naše výsledky:

            Hradná - Štúrovo 18:8

            Hradná - Devínska 16:7

            Hradná - SNP Šurany 16:12

            Dievčatám gratulujeme k 1.miestu a držíme palce vo finále 10.5.: L. Vadkerti, S. Vadkerti, S. Véghová, V. Hangya, N. Halászová, N. Brenková, L. Juhásová, Z. Vavríková, E. Martinčeková. L. Decsiová, M. Opálená, M. Šimová. Náhr.: L. Hajmasyová, S. Kashema, N. Vaňová.

            PK TSV

          • Detský čin roka 2023

          • Milé deti, prihláste sa do detského činu roka 2023. 
            Zažili ste niečo, o čo by ste sa podelili s celým Slovenskom? Pomohli ste niekomu, aby sa mal lepšie? Boli Vaše skutky výnimočné? Práve máte možnosť podeliť sa o tieto zážitky i činy s ostatnými. Motivujte Vašimi príbehmi ďalšie deti. 
            Vaše príbehy môžete smerovať na p. učiteľku Kucharovič Dibusovú, ktorá Vám ich pomôže napísať a odoslať. Tešíme sa na Vaše príspevky.

          • Úspešný deň🌟🌟🌟

          • Úspešný deň Hradnej🌟🌟🌟

            Výučba cudzích jazykov je jednou z priorít našej školy. Páči sa nám, že na vyučovacích hodinách si našli trvalé miesto rôzne zaujímavé formy a metódy vzdelávania, ale i to, že naše vedomostné obzory sa rozširujú a upevňujú i vďaka súťaži Jazykový kvet, do ktorej sme sa aj v tomto školskom roku zapojili. V tejto súťaži sme už niekoľko rokov úspešní, ale dnešný deň bol mimoriadny.

            Dnes sme v krajskom kole získali 5 prvých miest, 2 druhé a 1 tretie miesto.

            Do celoslovenského kola postúpili kolektívy žiakov, ktoré nacvičila p. učiteľka Mária Žikavská. V nemeckej dráme - vlastná tvorba hrali: Valentína Vassová, Leona Kočkovičová, Adela Tóthová, Linda Harišová, Viktória Csomorová, Martin Lubušký, Leo Horváth, Lukáš Oboňa, Sophie Hofferíková,  Saskia Jung, Jana Drgová. Postupuje i nemecká dráma - prevzatá tvorba: Hana Sedmáková, Daniel Hegedüs, Hana Gáliková, Melany Strhanová, Veronika Benczeová, Jakub Kurucz, Patrik Mrváň, Erik Kostoláni, Dominik Remiaš, Dominik Žikavský, Alex Halás, Laura Vargová, Sofia Czuczorová.

            Aj v anglickej dráme máme tri prvé miesta. S drámou Are you new here – S.J. Edwards - postupuje 4.A trieda, pripravila p. uč. Tünde Valachová a súťažili: Cagáňová Karolína, Gergelyová Katarína, Motúz Marko, Parmová Veronika, Prítyi Lara, Rogozán Dávid, Slobodníková Lea, Surová Zoe, Šurániová Barbora a Vargová Sofia Ester.

            1. mieste s postupom do celoštátneho finále v anglickej dráme získala i trieda 9.B. Pripravovala p. uč. Orsolya Matejčuk. V dráme vystupovali: Alexandra Bahíková, Andrej Bólya, Simona Csicsmanová, Viktória Csomorová, Vivien Földingová, Emma Kádárová, Miriam Keresztesová, Ivica Kolláriková, Matúš Kukan, Michelle Liptáková, Veronika Mrenová, Sebastián Szabó, Laura Szombatová, Viktória Šrámková, Vanesa Városiová, Samuel Klement Žuffa, Sofia Žuffová.

            Žiaci 7.C triedy, Gabriela Bartalová, Martin Dlhý, Liliana Deáková, Sofia Fótyiková, Rebeca Hlavatá, Adam Hrušovský, Paulína Jurčíková, Peter Kanči, Andrej Királyi a Karin Kucserová, pod vedením p. učiteľky Zuzky Valkusovej získali 2. miesto v anglickej dráme s názvom AS EASY AS ABC.

            V nemeckej próze získala 3. miesto Tamara Brenková, žiačka 8.D triedy. Pripravovala ju p. uč. Petra Keresztesová.

            Po prvýkrát súťažili žiaci i v španielskom jazyku a Laura Tlčinová v 2. kat. prevzatá tvorba obsadila 1. miesto a Lea Lábadiová 2. miesto. Pripravila ich p. uč. Vanesa Kosztolányiová.

            Máme veľkú radosť z úspechov našich žiakov, súťažiacim blahoželám a držím palce v celoštátnom kole.  

            Ďakujem kolegyniam T. Valachovej, O. Matejčuk, M. Žikavskej, V. Kosztolányiovej, P. Keresztesovej a Z. Valkusovej za prípravu žiakov na Jazykový kvet. Ďakujem i rodičom za pomoc pri príprave rekvizít.

            Dr. Marta Bystrická

          • Stavanie mája

          • Máj, máj, máj zelený..

            Stavanie mája patrí k pekným jarným zvykom, na ktorý nezabúdame ani v ŠKD Slniečko.

            Od dnešného dňa zdobí aj náš školský areál máj, ktorý nám dnes chlapci postavili za sprievodu krásnych ľudových piesní.

            Vych. ŠKD.

          • EXPERT – geniality show

          • Devätnásť šikovných žiakov našej školy sa ešte v novembri zapojilo do celoslovenskej súťaže Expert geniality show.  Žiaci 5. a 6. ročníka si otestovali svoje vedomosti v kategóriách Päť jazykov kultúry a Ako funguje svet. Siedmaci, ôsmaci a deviataci mali možnosť vybrať si dve témy zo šiestich súťažných kategórií: Tajomstvá prírody, Do you speak English?, Svetobežník, Góly-body-sekundy, Od Dunaja k Tatrám a Mozgolamy. Kto sa zaradil medzi 25% najúspešnejších v niektorej zo súťažných kategórií, získal diplom Expert na tému. Našimi expertami na tému Ako funguje svet sa stali Andrej Barkóci (5.A) a Ester Sedmáková (6.C). S kategóriou Tajomstvá prírody si najlepšie poradil Patrik Polák zo 7.B. V oboch zvolených kategóriách sa výborne darilo Dominikovi Remiašovi (8.B) expertovi na tému Do you speak English? a Mozgolamy. Ferdinad Pethő zo 7.B získal diplom v kategórii Tajomstvá prírody a Do you speak English?

            Na Hradnej však máme aj TOP EXPERTOV - žiakov, ktorí sa zaradili medzi 100 najúspešnejších riešiteľov na Slovensku: Ferdinand Pethő (25. miesto), Dominik Remiaš (38.), Patrik Polák (67.) a  Ester Sedmáková (75. miesto).

            Všetkým oceneným srdečne gratulujeme a želáme veľa entuziazmu v ďalšom štúdiu

            Hana Kollárová

          • Projekty z fyziky

          • Dnes žiaci ôsmych ročníkov prezentovali na hodine fyziky svoje projekty na tému “Slnečná energia - solárne panely” 
            Touto cestou sa im chcem poďakovať za vynaloženú snahu pri vytváraní kreatívnych projektov. 

            Ing.Lucia Rozsnyóova

          • Prednáška o triedení odpadu

          • Náš týždeň Zeme pokračoval v stredu 26.4., kedy sa 4.A a 5.A zúčastnili v Knižnici Antona Bernoláka besedy o triedení odpadu a jeho dopade na životné prostredie s Ing. Vladimírom Magulom, riaditeľom spoločnosti Brantner Nové Zámky, s.r.o.  Pán Magula predstavil spoločnosť, katalóg odpadov a ich „rodné čísla“, hovoril o zvyšovaní podielu separovaného odpadu v našom meste, o problematike bioodpadu a o uvedomení si, že odpad triedime pre zdravie.

             Deti na prezentácii videli rozdiely medzi krásnou plážou, kam sa chodí na dovolenky, a väčšinou pláží na svete, ktoré sú celé znečistené odpadom z ľudskej činnosti; spoznali dopad globálneho otepľovania, ktoré spôsobilo aj to, že kým v dávnovekom Egypte žali úrodu dva krát ročne, súčasný Egypt musí pšenicu dovážať...

            Hlavný odkaz besedy tkvel v uvedomení si, že všetko so všetkým súvisí (napríklad hojnosť stromov v Amazonskom pralese je závislá na výživnom piesku zo Sahary priviatom vetrom), že si ľudstvo samo svojou nečinnosťou a nezáujmom píli pod sebou konár, že sa deje, čo sa diať nemá. Musíme si uvedomiť, že našim domovom je Zem.

            Štvrtáci aj piataci sa do besedy aktívne zapájali, odpovedali na otázky, hádali, a za svoju aktivitu boli odmenené písacími potrebami a USB kľúčmi.

             

            Z. Valkusová

          • Olympiáda ľudských práv 😊

          • „Ľudstvo je povinné dať dieťaťu to najlepšie, čo má." 

            Dňa 27. 4. 2023 sa na našej škole konala Olympiáda ľudských práv. Žiaci zo šiesteho až ôsmeho ročníka súťažili v družstvách za svoje triedy. Vedomosti a šikovnosť si overili vo vedomostnom teste, tvorivosť a fantáziu ukázali vo vytváraní  vlastných piktogramov. Vďaka tejto akcii mali žiaci možnosť lepšie pochopiť, aké je dôležité dodržiavať právo na rovnosť šancí pre všetky deti.

             

            Mgr. Martina Pániková

            Mgr. Monika Pintérová, sociálna pedagogička, koordinátorka výchovy k ľudským právam 

          • Súťaž ENGLISH⭐️

          • Aj tento školský rok mali žiaci príležitosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku Englishstar. Táto súťaž oslávila už 10.výročie a zapojilo sa 109 našich žiakov. Zúčastnili sa  žiaci od 1. až do 9.ročníka. 27. apríla 2023 si mohli porovnať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie. Výsledky budú známe do konca júna a veríme, že všetci zúčastnení žiaci  budú úspešní. Všetkým našim⭐️⭐️⭐️držíme palce🤞

            Eleonóra Vargová Žilinská

    • Kontakty

      • Základná škola, Hradná 22, Nové Zámky
      • Hradná 22 Nové Zámky Slovakia
      • Sekretariát 035/6416057
      • PaedDr. Marta Bystrická martabystricka@hradnanz.onmicrosoft.com
      • Riaditeľka školy: 035/6416066
      • Riaditeľka školy: 0901 702 328
      • 36110728
      • Školská jedáleň 035/6416056
      • Ekonómka 035/6416067
      • Výchovný poradca 035/3810070
      • Špeciálny pedagóg 035/3810063
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje