• Príhovor

          • Milí pedagógovia, žiaci, rodičia a priatelia!

            Dnešným dňom sa ukončil školský rok 2022/2023. Na dva mesiace sa zavrú školské brány a žiaci i učitelia majú pred sebou zaslúžený dvojmesačný oddych.

            Akokoľvek ťažký alebo pre niekoho ľahký bol tento školský rok, som kalendárom splnomocnená vyhlásiť, že je dnešným dňom minulosťou, ktorá sa môže vrátiť už len v spomienkach. Verím, že väčšina spomienok bude príjemná  a bude na čo nastávajúce dva mesiace spomínať.

            Chcela by som vám všetkým poďakovať – žiakom, učiteľom, rodičom vysloviť jedno špeciálne poďakovanie za všetky tie naoko zabudnuté a často okolím nepovšimnuté situácie, pomoc a za čokoľvek dobré, čo ste komukoľvek z tejto školy vykonali a tak trochu urobili samých seba lepším, ale i našu školu krajším miestom na svete, na ktoré sa oplatí po prázdninách vrátiť.

            Milí učitelia, myslím, že oprávnene sa na prázdniny tešíte tiež. Ďakujem vám v mene svojom , rodičov i žiakov za vašu poctivú prácu tento školský rok a môžete si byť istí, že vaše úsilie a námaha neostala nepovšimnutá, nebola márna, naopak, mala hlboký zmysel a význam pre žiakov tejto školy.

            Nemôžem zabudnúť poďakovať všetkým nepedagogickým zamestnancom, ktorí svojou prácou zabezpečujú kompletný servis, bezproblémový chod našej školy.

             

            Pekné prázdniny všetkým.

             

            Marta Bystrická, riaditeľka

          • Matematický klokan 2023

          • Aj tento školský rok sa konala najväčšia žiacka matematická súťaž na svete. Každoročne sa do nej zapája 6 miliónov žiakov v 80-tich krajinách sveta. Z našej školy sa do súťaže zapojilo 92 žiakov, ktorí riešili náročné matematické úlohy. Diplom úspešného riešiteľa získalo 16 žiakov,  a tým sa zaradili medzi 20% najúspešnejších súťažiacich. Úspešní boli nasledovní žiaci:

            Berecz, Martinčeková, Nemes, Tamáš, Tökölyová z 1.A triedy

            Dvoráková, Szymakowska z 1.C triedy

            Ribeiro z 2.A triedy

            Moravec, Oboňová z 2.B triedy

            Štefanovičová, Tamášová z 3.A triedy

            Opálená z 3.B triedy

            Adamková z 3.C triedy

            Barkóczi z 5.A triedy

            Bekeč z 8.B triedy

            100% - tnú úspešnosť mali 2 žiaci: Berecz a Tamáš (1.A)

             

            Súťažiaci boli odmenení vecnými cenami. Všetkým úspešným aj zúčastneným žiakom  srdečne blahoželáme!

            Mgr. Viera Pliešovská

            Foto zdroj: Mgr.Valachová

          • Súťaž ENGLISH⭐️ - vyhodnotenie

          • Aj tento školský rok mali žiaci príležitosť zapojiť sa do medzinárodnej súťaže v anglickom jazyku Englishstar. Táto súťaž oslávila už 10.výročie a zapojilo sa 108 našich žiakov. Zúčastnili sa  žiaci od 1. až do 9.ročníka. 27. apríla 2023 si mohli porovnať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie. Ich nadšenie pre súťaživosť a pozitívny vzťah k anglickému jazyku prinieslo ovocie. Žiaci dosiahli výborné výsledky, nakoľko až 99 žiakov získalo diplom so zlatou medailou a úspešnosť nad 80%. Práve preto sme sa zaradili medzi 15 škôl s najvyššou priemernou úspešnosťou v riešení úloh v kategórii nad 80 súťažiacich. Celkový priemer súťažiacich bol 93,64 %. Až 16 žiakov patrí medzi 100%ných riešiteľov👌: Hugo Berecz, Viktorie Ďaďanová, Martin Halász, Ema Varagyová, Lea Zacharová, Maxim Szakállas, Sára   Czuczorová, Carlota Decsi Rodriguez, Safira Ribeiro, Michal Molnár, Rebecca Kovácsová, Barbora Moldová, Laura Tamášová, Veronika Parmová, Lara Prítyi, Sofia Ester Vargová.

            Všetci žiaci získali diplom a vecné ceny, ale šťastie sa usmialo na  Martina Halásza, ktorý vyhral poukaz do kníhkupectva Martinus v hodnote 10 EUR.

            Všetkým žiakom, ktorí mali odvahu a prihlásili sa do anglickej súťaže GRATULUJEME. Želáme Vám pohodu, oddych a relax v čase letných prázdnin.

             

            Veľmi sa na Vás tešíme v ďalšom ročníku😁

            Eleonóra Vargová Žilinská

            Foto zdroj: Mgr.Valachová

          • Mimoriadna odmena žiakom reprezentujúcich našu školu

          • Mimoriadna odmena žiakom reprezentujúcich našu školu,bol deň strávený na Termálnom kúpalisku Štrand Emila Tatárika - Nové Zámky. Ďakujeme rodičovskému združeniu za finačnú podporu, ako aj Mestu Nové Zámky, za skvelý a zaslúžený deň!

            Foto zdroj: Mgr.Valachová

          • Celoslovenské kolo: Slávik Slovenska 2023

          • Dnes sa konal 31. ročník súťaže Slávik Slovenska 2023. Naša žiačka Lianka Kováčová zo 6.B reprezentovala nielen našu školu a mesto Nové Zámky, ale celý Nitriansky kraj. 
            Mali sme možnosť vypočuť si 24 najlepších spevákov, ktorí sa do finále dostali z viac ako 20 000 súťažiacich a sme hrdí, že medzi nimi mala zastúpenie aj naša škola. Lianke právom patrí titul laureát národného finále Slávika Slovenska 2023.
            Za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy jej veľmi pekne ďakujeme.

          • Rozlúčili sme sa s deviatakmi

          • Dnes sme sa rozlúčili s najstaršími žiakmi školy – našimi deviatakmi. Vyzdobené deviatacké triedy  boli plné vyobliekaných dievčat a chlapcov, ktorí sa chystajú opustiť svoju základnú alma mater. A hoci sa to snažili zatajiť, nedať najavo, v hĺbke ich srdca hrala clivá struna neistoty a smútok z rozlúčky.

            Deviataci sa tešili z peknej, slávnostnej chvíle, z pozornosti, ktorá bola upriamená len a len na nich. Na návrh triednych učiteliek boli ocenení žiaci, ktorí svojim prospechom, správaním a prácou naviac v súťažiach a predmetových olympiádach reprezentovali našu školu. Nechýbali príhovory, poďakovania a ocenenia. Dnešný výnimočný  deň sme ukončili slávnostným obedom v školskej jedálni.

            ​​​​​​​Všetkým deviatakom prajeme z celého srdca veľa šťastia v živote.

            ​​​​​​​

            Marta Bystrická a všetci zamestnanci školy

            Foto zdroj: Mgr.Valachová

            Foto zdroj: Mgr. O.Matejčuk

            Foto zdroj: Mgr. O.Matejčuk

          • Adelka tretia na Zoolympiáde

          • Súťaž organizovaná ZOO Bojnice tento rok padla na utorok 27.júna. Od nás sa jej zúčastnilo 6 žiakov 8.B. Zoolympiáda je netradičná súťaž/olympiáda – netradičná nielen tým, že prebieha priamo v priestoroch najstaršej slovenskej  zoologickej záhrady, ale aj jej samotným priebehom, kedy deti na začiatku dostanú mapku s plánikom ZOO s vyznačenými stanovišťami. Súťažiaci sa teda musia trochu vedieť orientovať, kooperovať a následne na stanovištiach odpovedajú na súťažné otázky. Tentoraz to boli vedomosti o medveďoch, ríši hmyzu a rýb, a o práci zoologických záhrad.

            Popoludní sa vyhlasovali výsledky a my sme sa veľmi potešili, keď v najzastúpenejšej kategórii – II. stupeň ZŠ (súťažilo cca 100 detí) - vyhrala tretie miesto Adela Tóthová  😊

            Ešte raz blahoželám😊

            Z. Valkusová

            Foto zdroj: Ing.Valkusová

    • Kontakty

      • Základná škola, Hradná 22, Nové Zámky
      • Hradná 22 Nové Zámky Slovakia
      • Sekretariát 035/6416057
      • PaedDr. Marta Bystrická martabystricka@hradnanz.onmicrosoft.com
      • Riaditeľka školy: 035/6416066
      • Riaditeľka školy: 0901 702 328
      • 36110728
      • Školská jedáleň 035/6416056
      • Ekonómka 035/6416067
      • Výchovný poradca 035/3810070
      • Špeciálny pedagóg 035/3810063
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje