• Práca Mestskej polície a ukážky so služobným psom

          • Dnes 22.6.2023 do ŠKD zavítali príslušníci Mestskej polície a psovod z Nových Zámkov. Deti si najprv v sade prezreli ukážky práce s policajným psom Áresom. Pán policajt Miloš Štrba deti oboznámil, na čo všetko je policajný pes vycvičený, kde všade je nápomocný svojmu psovodovi a predviedli nám základné povely, aké musí policajný pes ovládať. Neskôr sa deti mohli zoznámiť s prácou policajtov, poprezerať si policajnú výstroj a výzbroj a na záver pani policajtka odpovedala na otázky detí, ktoré prejavili obrovský záujem.

            Veľmi pekne ďakujeme Regionálnemu osvetovému stredisku a Mgr. Jarmile Veselkovej, ktoré podujatie zorganizovali a príslušníkom Mestskej polície v Nových Zámkoch. 

             

            Mgr. Monika Pintérová, sociálna pedagogička

            Mgr. Klaudia Szegediová, vychovávateľka

          • Gymnathlon na Hradnej

          • Naša škola už od septembra úspešne spolupracuje s tímom GYMNATHLONU. Deti si to tento rok náramne užili, osvojili si mnoho pohybových zručností a našli si nových kamarátov. Túto kooperáciu budeme prehlbovať aj v nasledujúcom šk.roku 2023/2024, a preto Vás pozývame pridať sa k nám. Bližšie info na stránke www.gymnathlon.sk

          • Výlet žiakov II. D a II. C triedy

          • Blíži sa nám koniec školského roka, blížia sa dlhoočakávané prázdniny. Odmenou za dobre odvedenú a usilovnú prácu žiakov bol školský výlet v Atlantise.
            Program bol skvelý, deťom sa veľmi páčili technické hry, simulačné hry a program Harry Potter.
            Do školy sme sa vrátili príjemne unavení, s kopou pekných zážitkov a malých darčekov, ktoré si nakúpili v obchodíku so suvenírmi.


            Tr.uč. Dana Hrabovszká a Zuzana Mazúchová
            As. Viktória Bršelová a Timea Urbanová

          • 1:0 pre nemčinu

          • Dňa 8.6. 2023 sa 20 školských tímov zložených zo žiakov vo veku 11 – 13 rokov zo všetkých kútov Slovenska zišlo na štadióne MŠK Žilina na jazykovej a športovej súťaži  „1:O pre nemčinu“. Na programe boli kvízy, pexeso a futbalový turnaj ⚽. Našu školu reprezentoval nielen tím chlapcov, ale aj dievčat. V silnej konkurencii sa dievčatá umiestnili na 3.mieste a tím chlapcov na 5. mieste.

            Tím chlapcov: Andrej Király(7.C), Peter Broško, Patrik Keresztes (7.B), Filip Švajda (7.A), Alex Čvirik, Michal Gorilák (6.C),

            Tím dievčat: Martina Šimová (6.C), Laura Bíziková, Nina Andrejkovičová (5.A), Lucia Juhászová (6.A), Ema Adamková, Sára Vadkerti (5.B)

             

            Za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme☺

             

            P. Keresztesová, N. Ondrejíková

          • Projekty z fyziky

          • Na posledných hodinách fyziky v 6. ročníku sme si prezentovali projekty žiakov, vytvorených na princípe hydrauliky, v ktorých je uplatnený Pascalov zákon. Žiaci boli extrémne vynaliezaví, niektoré projekty boli perfektne prepracované a všetky samozrejme bezchybne funkčné. Na princípe hydrauliky vytvorili napr. výťah, vysokozdvižnú plošinu, zdvíhací most, hru, a ďalšie iné zaujímavé projekty. Hodiny boli veľmi zaujímavé, náučné a zábavné. Žiaci prejavili svoj intelekt, šikovnosť a predovšetkým vzájomnú spoluprácu. Do projektu sa zapojili všetky šieste ročníky. Som veľmi hrdá na ich šikovnosť a vynaliezavosť. 

            Učiteľka Micsinaiová

          • SUPERfinále 2023 Šamorín

          • Dňa 13.6.2023 sme sa zúčastnili Majstrovstiev Slovenska v Parkúre. Našu školu reprezentovala Zuzana Čerešňová zo 6.B triedy v kategórii žiačok 5.-7. ročníka. Zuzke medaila unikla iba o chlp. Umiestnila sa na krásnom 4. mieste s časom 27,06 s.

            Želáme jej ešte veľa športových úspechov a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Veľký úspech v celoslovenskom finále Jazykový kvet 2023

          • Cez víkend sme nedočkavo očakávali výsledky celoštátneho kola súťaže Jazykový kvet 2023. Po zverejnení výsledkov sme boli nadmieru spokojní. Naši vyučujúci cudzích jazykov sa venujú žiakom nielen na hodinách, ale i počas svojho voľného času. Výsledky sú famózne: tri 1. miesta a dve 2. miesta.

            Prvé miesta obsadili kolektívy žiakov, ktoré nacvičila p. učiteľka Mária Žikavská. V nemeckej dráme - vlastná tvorba hrali: Valentína Vassová, Leona Kočkovičová, Adela Tóthová, Linda Harišová, Viktória Csomorová, Martin Lubušký, Leo Horváth, Lukáš Oboňa, Saskia Jung, Jana Drgová. 1. miesto v nemeckej dráme - prevzatá tvorba: Hana Sedmáková, Daniel Hegedüs, Hana Gáliková , Melany Strhanová, Veronika Benczeová, Jakub Kurucz, Patrik Mrváň, Erik Kostoláni, Dominik Remiaš, Dominik Žikavský, Alex Halás, Laura Vargová, Sofia Czuczorová.

            V anglickej dráme v 1. kat. máme 2. miesto. S drámou Are you new here – S.J.Edwards - vyhrala 4.A trieda, pripravila p. uč. Tünde Valachová a súťažili: Cagáňová Karolína, Gergelyová Katarína, Motúz Marko, Parmová Veronika, Prítyi Lara, Rogozán Dávid, Slobodníková Lea, Surová Zoe, Šurániová Barbora a Vargová Sofia Ester.

            1. miesto v celoštátnom finále v anglickej dráme v 2. kat. získal kolektív žiakov 9. B triedy. Divadlo pripravovala p. uč. Orsolya Matejčuk. V dráme vystupovali: Alexandra Bahíková, Andrej Bólya, Simona Csicsmanová, Viktória Csomorová, Vivien Földingová, Emma Kádárová, Miriam Keresztesová, Ivica Kolláriková, Matúš Kukan, Michelle Liptáková, Veronika Mrenová, Sebastián Szabó, Laura Szombatová, Viktória Šrámková, Vanesa Városiová, Samuel Klement Žuffa, Sofia Žuffová.

            Po prvýkrát súťažila v španielskom jazyku Laura Tlčinová z 8.A triedy v 2. kat. prevzatá tvorba a obsadila vo finále 2. miesto.

            Máme veľkú radosť z úspechov našich žiakov, súťažiacim zo srdca blahoželám.

            Ďakujem kolegyniam T. Valachovej, O. Matejčuk, M. Žikavskej, V. Kosztolányiovej za prípravu a nadšenie a lásku k cudziemu jazyku, ktoré odovzdávajú svojim žiakom.

            Dr. Marta Bystrická

             

          • Hľadanie pokladu na Hradnej🌙

          • Piatok 16.6.2023 bol na našej škole zahalený rúškom tajomstva. Žiaci 5. a 6. ročníka si prišli užiť tajomný večer, ktorý sa niesol v duchu pokladov a dobrodružstva. Žiaci si overili svoju šikovnosť, bystrosť a rýchlosť pri plnení úloh. Pomocou mapy, hnaní vlastnou zvedavosťou, si každé družstvo objavilo truhličku so sladkým pokladom. Nájdenie pokladu sme oslávili diskotékou. Veríme, že žiaci si odniesli príjemné zážitky, upevnili priateľstvá a odchádzali domov príjemne unavení.

            Ped.asistentky D.Bajzíková, J. Balážová a M.Malá

          • Školský výlet 2.A a 2.B 

          • Školské výlety na konci roka sa tešia veľkej obľube u žiakov. Dňa 16.júna 2023 sa žiaci 2.A a 2.B našej školy vybrali  do zábavného centra Atlantis v Leviciach.

            V centre sme si prezreli interaktívny program Harry Potter, kde sme vylúštili hádanky a záhady a mohli sme si dať “spoločnú večeru s Harrym”. V ďalších miestnostiach sme sa naučili nové fyzikálne javy. Keďže sme sa sem prišli nielen poučiť, ale aj zabaviť, v ďalších priestoroch sme sa  mohli vyhrať do sýtosti. Vyskúšali sme si množstvo zaujímavých hier, vynálezov, hlavolamov a záhad. No najviac sme sa zabavili v bublinovom kráľovstve. Robiť veľké bubliny, do ktorej sa zmestí niekoľko žiakov, sa nepodarí každý deň. Chlapci si prišli na svoje pri trenažéroch. V obchodíku sme si kúpili rôzne zábavné suveníry.

            V zábavnom centre sme prežili pekné dopoludnie. Naša cesta pokračovala na skvelý obed a potom prehliadka Levického hradu. 

            Spokojní, plní zážitkov a dojmov sme sa vrátili domov. Určite sa tam mnohí ešte vrátime.

             

            Pani učiteľky Nórika Vargová a Katka Fülöpová

    • Kontakty

      • Základná škola, Hradná 22, Nové Zámky
      • Hradná 22 Nové Zámky Slovakia
      • Sekretariát 035/6416057
      • PaedDr. Marta Bystrická martabystricka@hradnanz.onmicrosoft.com
      • Riaditeľka školy: 035/6416066
      • Riaditeľka školy: 0901 702 328
      • 36110728
      • Školská jedáleň 035/6416056
      • Ekonómka 035/6416067
      • Výchovný poradca 035/3810070
      • Špeciálny pedagóg 035/3810063
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje