• Prvouka v 1.A a 1.B

          • Pokus na prvouke v 1.A a v 1.B: Ako putuje voda cez stonku rastlín alebo pokus s bielymi kvietkami🌱🌸⚗️🧪

            Experimenty sú pre deti najlepšou formou, ako im predstaviť vedu a nadchnúť ich pre ňu. 

            Jednoduchý pokus, ktorý naučí žiakov ako rastlinky prijímajú živiny, vodu zo zeme. 

            Skúmali sme, či dokáže stonka ponorenej rastlinky karafiátu viesť zafarbenú vodu tak, že sa to prejaví zafarbením kvetu. Prečo?

            Vďaka tomuto pokusu žiaci zistili, že stonka rozvádza vodu z koreňa do listov, kvetu a plodu.

            Žiakov tento pokus veľmi zaujal a ani si neuvedomili, že sa niečo naučili. Kniha a učebnica nás veľa naučí, ale radšej raz vidieť ako 100krát počuť. :)

            Mgr. Katarína Fülöpová

          • Triedny výlet 3.A a 3.B

          • Naši tretiaci z A a B triedy sa dňa 15.6.2022 zúčastnili školského výletu. Ich cieľom bola návšteva jaskyne Driny, kde si pozorne prezreli jej čarokrásnu kvapľovú výzdobu. 

            Po nej nasledovala prehliadka hradu Červený Kameň, ktorý sa pokladá za jeden z unikátov stredoeurópskeho staviteľstva. Naši žiaci so záujmom sledovali výklad p. sprievodkyne, ktorú milo prekvapili svojimi poznatkami z dejín hradu. 

            Po úspešných nákupoch suvenírov si spokojne nasadli do autobusu, kde diskutovali o svojich zážitkoch a spoločným spevom si krátili cestu domov. 

          • Triedny výlet 1.D

          • Výlet žiakov 1. D triedy

            Po celoročnej namáhavej práci sme sa s mojimi prváčikmi a našou pani asistentkou za odmenu vybrali na koncoročný výlet. Navštívili sme farmu TRILOBIT v obci Čechy.

            Počasie nám prialo, pozreli sme si zvieratká – kone, laň, pávy, dokonca sme v kuríne pozbierali aj farmárovi vajíčka.

            Ujo farmár nám ukázal aj líščiu a jazvečiu noru. Po ceste sme si pochutili aj na čerešniach a lesných jahôdkach.

            Vybláznili sme sa na pieskovom kopci a na detskom ihrisku.

            Usmiate a spokojné tváre detičiek svedčia o tom, že na výlete sa nám naozaj páčilo.

            Mgr. Dana Hrabovszká

          • Ide sa do Berlína 🤗

          • Dňa 14. júna sa šesť žiakov našej školy zúčastnilo celoslovenského kola súťaže 1:0 pre nemčinu, ktoré sa konalo v Žiline. Boli to Samuel Balogh, Daniel Halász (7.D), Martin Lubušky, Viktor Václav (7.B), Daniel Michlík (7.A) a Patrik Keresztes (6.B), ktorí si zmerali sily s ďalšími 10 tímami zo Slovenska.

            Súťaž pozostávala z dvoch častí. V prvej časti si overili svoje znalosti z nemeckého jazyka vo vedomostnom kvíze, ktorý sa týkal známych nemeckých bundesligových klubov, neskôr ich čakalo rýchlostné pexeso a úloha zameraná na slovnú zásobu.

            V druhej časti si zahrali futbal na štadióne MŠK Žilina. Tímy boli rozdelené do dvoch skupín a víťazi skupín hrali o víťaza vo futbalovom turnaji. Na záver sa sčítali body za vedomostný kvíz a futbalový turnaj.

            Našim žiakom sa podarilo v nabitej konkurencii získať senzačné 1. miesto. Za víťazstvo získali víkendový pobyt v hlavnom meste Nemecka v Berlíne, na ktorý sa už chlapci veľmi tešia.

            Chlapcom ďakujem za výbornú reprezentáciu našej školy a zároveň by som sa chcela poďakovať p. Václavovi za pomoc s dopravou.

            P. Keresztesová

          • BEDMINTON

          • BEDMINTON 🏸

            SUPERfinále v bedmintone sa uskutočnilo 14. - 15. 6. 2022 v Trenčíne, za účasti víťazov jednotlivých krajov. Družstvá boli podľa nasadenia rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín. Víťazi skupín sa stretli vo finále, druhí zo skupín o 3. miesto, tretí zo skupín o 5. miesto a štvrtí zo skupín o 7. miesto.

            ZŠ Hradná: Marko Bekéni a Adam Gombár sa v boji o 5. miesto stretli so ZŠ z Piešťan - po tesnej prehre 1:2 sme obsadili konečné 6. miesto. Náhradníkom bol Dominik Pálinkáš, všetci žiaci z 8. A triedy.

            Chlapci podali skvelé športové výkony 🏸🏃🍀

             

             

          • "Aj my chceme olympiádu"

          • V pondelok 13. júna sme sa zúčastnili 13. ročníka jazykovej súťaže "Aj my chceme olympiádu". Žiaci tretieho a štvrtého ročníka prezentovali svoje zručnosti v anglickom jazyku. Našu školu reprezentovali Linda Dušová zo 4.C, Leonel Miroslav Borbély zo 4.B triedy a Andrej Barkóczi zo 4.A triedy. Žiaci dosiahli veľmi pekné umiestnenia: Andrej Barkóczi sa umiestnil na 2.mieste a Linda Dušová a Leonel Miroslav Borbély obsadili 3. miesto. Žiakom zo srdca blahoželáme.

            Mgr. Orsolya Matejčuk

          • Cykloprístrešok poďakovanie

          • Sme veľmi hrdí, že aj naša základná škola sa podieľa na podpore rozvoja cyklistickej dopravy v meste s cieľom znížiť podiel motorovej dopravy. Spoločnými silami sa podarilo postaviť cykloprístrešky pre bicykle a kolobežky priamo v areáli školy a zabezpečiť ich kamerovým systémom.

            Touto cestou sa chceme poďakovať za materiálnu podporu našim sponzorom – BYTKOMFORT, s.r.o., rodičovi žiaka 7.B triedy p. Igorovi Kostolánimu a p. Szücsovi za montáž kamerového systému.  Taktiež sa chceme poďakovať zamestnancom školy, ktorí sa podieľali na výstavbe cykloprístrešku.

            Srdečná vďaka všetkým 😊

          • Hradná opäť úspešná v celoslovenskom kole súťaže JAZYKOVÝ KVET🥳🤩

          • Jazykový kvet je celoštátna postupová jazykovo-umelecká súťaž s medzinárodnou účasťou  v dvoch vetvách – poézia, próza a dramatizácia určená pre vekové kategórie od štyroch do devätnástich rokov. V súťaži sa prezentujú jazykové zručnosti detí a žiakov v jednotlivých súťažných jazykoch.“

            Tento školský rok sa tešíme veľkému úspechu našich žiakov, ktorí dokázali svoje jazykové zručnosti z nemeckého i  anglického jazyka  skvelo využiť aj v prednese prózy a v divadelnej  dramatizácii.

            Sme hrdí, že sa našim žiakom  podarilo prebojovať až do celoslovenského kola súťaže JAZYKOVÝ KVET, na ktorom žiaci z rôznych základných i stredných škôl Slovenska predviedli, že právom  patria medzi  najlepších recitátorov a hercov  v anglickom i nemeckom jazyku. Súťaž sa konala 10. 6. 2022 v Nitre.

            Žiaci našej školy, ktorí do tejto súťaže postúpili z krajského finále, vložili do vystúpení všetky schopnosti, nadanie, nadšenie a právom obhájili nasledovné umiestnenia:

            3. miesto -  prednese anglickej prózy získal žiak 6.A triedy Qaisiya  Yusef. Na súťaž ho pripravila Mgr. Orsolya Matejčuk.

            V nemeckej dráme „Was ist denn heute in der Klasse los?“ vystúpili naši „herci“: Valentína Vassová, Linda Harišová, Daniel Hegedüs, Erik Kostoláni, Dominik Žikavský a vybojovali si 1. miesto.

            Drámu „Die Bande und ich“, predstavili :  Hana Sedmáková, Adela Tóthová, Jakub Kuruc, Patrik Mrváň, Martin Lubušký a zožali ďalší úspech - 1. miesto v celoslovenskom finále.

            Divadlá v nemeckom jazyku nacvičila so žiakmi Mgr. Marika Žikavská Jesenáková s technickou podporou Mgr. Tünde Valachovej.

             

            Žiakom z úprimného srdca gratulujeme a ďakujeme za úspešnú reprezentáciu školy.  Želáme im v súťažiach veľa šťastia  aj v budúcnosti.  Učiteľom, ktorí sa im venovali,  želáme veľa tvorivej práce a trpezlivosti pri práci s týmito talentovanými deťmi. 

            M. Bystrická

    • Kontakty

      • Základná škola, Hradná 22, Nové Zámky
      • Hradná 22 Nové Zámky Slovakia
      • Sekretariát 035/6416057
      • PaedDr. Marta Bystrická martabystricka@hradnanz.onmicrosoft.com
      • Riaditeľka školy: 035/6416066
      • Riaditeľka školy: 0901 702 328
      • 36110728
      • Školská jedáleň 035/6416056
      • Ekonómka 035/6416067
      • Výchovný poradca 035/3810070
      • Špeciálny pedagóg 035/3810063
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje